top of page

Així ha estat l'any 2021 pel GRID Granollers

La plataforma GRID Granollers, creada per a l’impuls de projectes compartits i per a l’aprofitament dels recursos industrials del territori, ha crescut en recursos i materialitzacions d’intercanvis.


A continuació us fem recull del que ha estat l’any


AL MERCAT DE RECURSOS

GRID Granollers compta ara amb 35 propostes (restes de producció, excedents, residus, etc.) en el seu Mercat de recursos, totes provinents d’empreses de Granollers i entorn, 12 més que l’any anterior.


S’han realitzat fins a 8 aprofitaments per part de diferents prenedors: testos, equips informàtics, equips de protecció, caixes de plàstic, icepacks, fundes, sacs i caixes de fusta. El que suposa també multiplicar els resultats de l’any anterior. Els podeu veure aquí.


A GRID, a més d’exposar el recursos, treballem per identificar alternatives de millora en de l’ús i gestió de recursos i fem cerca activa, de manera conjunta amb els productors, de vies d’aprofitament.


L’aprofitament dels recursos a través del GRID ha permès reduir el cost de gestió dels productors i ha generat un estalvi als prenedors. A més, ha contribuït a reduir el consum de nous recursos, i per tant hem contribuint a través de la simbiosi industrial a la millora de l’impacte ambiental.


Un dels elements principals de GRID és la cerca de projectes compartits, per fer possible l’assoliment d’economies d’escala que permetin assolir estalvis a les empreses, a partir de la col·laboració.


L’any 2021 s’han treballat els següents:


- El Gestor Energètic Compartit, en la seva tercera edició.

- El Gestor Ambiental i de Residus Compartit, una nova proposta per avançar cap a la visió més sostenible de l’empresa

- Compra Agregada d’Energia: una nova contractació impulsada per les associacions dels polígons.


A més segueixen en marxa tant la Deixalleria industrial que promou l’Associació del polígons Congost i Jordi Camp com la Generació Solar Compartida.


AMB ELS ESMORZARS GRID

Al llarg de l’any 2021, i encara en versió on-line, hem fet tres esmorzars GRID:

#6 esmorzar: Transició energètica en la mobilitat de mercaderies. Combustibles zero emissions.

Es van explicar les diferents alternatives per a la mobilitat que s’estan desenvolupant, quins impactes generen i quina inversió necessiten (electricitat, biocombustibles 1G, biocombustibles avançats, biocombustibles de petjada negativa, combustibles sintètics i hidrogen). I es va detallar el procés de producció dels biocombustibles avançats, els de petjada negativa i els sintètics.


#7 esmorzar: Bones pràctiques en economia circular: el cas de Plasticband , on l’empresa Plasticband, S.A. amb seu a Granollers, ens va explicar com van iniciar i estant materialitzant el canvi de model que suposa passar de l’economia lineal l’economia circular.


#8 esmorzar: Contrasta les teves pràctiques en gestió de residus, on la consultora ambiental GESMAT de Granollers, va compartir amb les persones assistents aspectes relacionats amb la gestió dels residus a les indústries que cal tenir en compte no només pel que fa als requisits de productors i gestors per ajustar-se a la normativa, si no també per incorporar criteris d’eficiència i sostenibilitat.


Podeu veure els resums de les sessions al Bloc de GRID Granollers



I AMB EL RECONEIXEMENT DE LES BONES PRÀCTIQUES LOCALS

Des de GRID hem compartit els casos d'èxit de quatre empreses de Granollers que están treballant incorporant la filosofía i objectius de l’economia circular.

Es tracta de les empreses Matic, Plasticand, Lektulos i FAT.



I el 2022 vindrà carregat de noves propostes!!!

Comments


bottom of page